Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Министар просвете и директор Kанцеларије за јавна улагања у посети Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 У Крушевцу су данас боравили министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић. Након разговора у Кабинету градоначелника, обишли су основну школу „Нада Поповић“ као пример добре праксе, с обзиром на ниво инвестиционог улагања и опремљеност објекта.

   

  Министар просвете Младен Шарчевић задњи пут је у посети ОШ „Нада Поповић“ био 2016. и од тада се наставило са убрзаним развојем. Током последњих 6 година, како је изјавила директор Јелена Ивановић, у капиталне инвестиције уложили су Град Крушевац, Амбасада Јапана, Канцеларија за јавна улагања и Министарство просвете. Замењена је столарија чиме је ова школа заслужила статус енергетски ефикасног објекта. Само кроз пројекат модернизација школа (Министарства просвете) уложено је, или је у току, чак 65 милиона динара.

  2

  3

  У свом обраћању, градоначелник Јасмина Палуровић је истакла да је циљ Града унапређење амбијента у школама, како за запослене тако и за децу. Она се захвалила на сарадњи Министру просвете и директору Канцеларије за јавна улагања уз жељу да се она настави и прошири, јер само у координацији заједничких активности може се постићи жељени ефекат.

  4

  5

  Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је 2018. као годину у којој ће се боље радити,  а с обзиром да је усвојен Закон о платама, очекује се и ново повећање. Кроз системске законе и добру буџетску подршку многи планови постају реално оствариви. Као нека од позитивних достигнућа у циљу праћења европских стандарда истакао је  увођење информатике од 5. разреда основне школе, дуално образовање и награђивање према раду.

  6

   

  7

  Такође, министар Шарчевић је рекао да је са Градоначелницом водио разговор о оснивању факултета за IT технологију у Крушевцу, што је један од показатеља децентрализације образовања.

   

  9

  8

  10

   

  11

  Битна компонента у реализацији пројеката је и Канцеларија за јавна улагања. Директор Марко Благојевић је изјавио да је преко ове Канцеларије уложено (или је у току) око милион евра у град Крушевац. Не ради се само о школама, већ и о превентивној инфраструктури  (санација клизишта одрона, мостова)..., а планира се и реконструкција Болнице. Благојевић је похвалио иницијативу Града, проактиван став, али и спремне пројекте, што је све заједно кључ успеха.

  12

   

  Састанку са Министром просвете и директором Канцеларије присуствовали су и помоћници градоначелника др Јелена Милановић и Мирољуб Ћосић, начелник Школске управе Зоран Асковић и начелник Одељења за ванредне ситуације Градске управе Крушевац Душан Тодоровић.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid