Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Видовданска акција "Треће дете"

  Ел. пошта Штампа

  beba-640x320 У Мозаик сали Градске управе,  данас је одржана традиционална „Акција треће, четврто и пето дете по рођењу“, коју организује Одељење за друштвене делатности Градске управе Крушевац и Комисија за спровођење мера и активности популационе политике града Крушевца. Генерални покровитељ и донатор је Град Крушевац, а ова акција је 64. по реду.

  Реч је о хуманој и подстицајној активности која је усмерена ка поспешивању наталитета, али је истовремено и материјална подршка родитељима са већим бројем деце. Акција има за циљ охрабрење младих да оснују породицу као и пружање подршке родитељима у њиховим напорима  да буду одговорни и срећни родитељи по мери своје деце.

  1

  Одржава се два пута годишње, уочи Новогодишњих празника и Видовдана.

   

  Овога пута, поклон честитке  у износу од по 8.000 динара обезбеђене су за 53-оје деце рођене у периоду од 15. децембра 2018.  до 15. јуна 2019.  у укупном износу од  424.000 динара.

   

  Малишанима и њиховим родитељима обратила се градоначелник Јасмина Палуровић која је говорила о активностима Града у области популационе политике. Ове године опредељен је буџет у укупном износу од 43.630.000 динара, што је за  500.000 више у односу на 2018.

  7

  Поред Акције „ Треће дете“, реализују се и :

  Једнократно новчано давање за покушај вантелесне оплодње

  -          Поклон честитка за прворођену бебу и новорођенчад са територије града Крушевца

  -          Новчана помоћ породицама за треће, четврто и свако наредно дете

  -          Поклон за ђаке прваке и подршка породицама са више ђака

  -          Новчана помоћ незапосленим породиљама и

  -          Превоз материјално угрожених ученика

  2

  Председник Комисије за спровођење мера и активности популационе политике града Крушевца Иван Мијаиловић обратио се присутним родитељима: „Желим најпре да вам одам признање за љубав, вољу и храброст да се и у овим тешким временима, а увек су тешка, одлучите за оснивање породице са више од двоје деце. Борба за наталитет и што бројније потомство, један је од приоритета државне политике, али и социјалне политике града Крушевца, јер смо свесни да сви наши напори за отварање фабрика, нових радних места, школа, вртића, болница, немају ефекта ако немамо децу, као највеће богатство сваког народа. Циљ нам је да ове мере макар мало утичу на побољшање демографске слике у Крушевцу и мотивишу младе да се одлуче на оснивање породице са више деце.“

  3

   

  4

  Осим градоначелнице Јасмине Палуровић и председника Комисије за спровођење мера и активности популационе политике Ивана Мијаиловића, поклон честитке уручиле су и начелница Одељења за друштвене делатности Зорица Јовановић и директорка Центра за социјални рад Слађана Чабрић.

   

  5

   

  6

   

  У  програму су традиционално учествовали балетски студио „Фелићита“ - балерина Ксенија Петровић и вртић „Пчелица“  Предшколске установе“ Ната Вељковић“.

  8

   

  9

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid