Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Пријем за делегације градова побратима

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada

  Поводом доласка побратимских делегација из Румуније, Словеније, Русије и Бугарске, а у част Дана града, вечерас је у Мозаик сали Градске управе приређен пријем. Са гостима су размењени поклони, а представници делегација су се обратили, преносећи поздраве градова побратима.

   

  Госте је поздравила градоначелник Јасмина Палуровић, а присуствовали су и председник Скупштине града Живојин Милорадовић и домаћини делегација, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, заменик градоначелника Весна Лазаревић,  начелник Градске управе Иван Анђелић, помоћници градоначелника Оливера Дреновац, Предраг Миленковић и Марко Милојевић, заменик председника Скупштине Синиша Максимовић, директор Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић.

  1

  Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић обратила се гостима следећим речима: “Кроз манифестацију „Видовдан“ поново оживљавамо успомене на наше претке, како би се ми, њихови потомци, радовали животу и слободи за коју смо се кроз читаву историју борили. Данас, наш пут је усмерен на изградњу модерног града и државе, а обавеза – да на њему истрајемо максимално посвећено, ангажовано и у служби народа. Крушевац је град отворен за сарадњу у области привреде, културе, здравства, спорта, град који има визију, град који се развија плански и одговорно. Стварамо амбијент привлачан за инвеститоре. Они који су нам били гости прошле године, имају прилику да виде шта је урађено за годину дана. А радило се, улагало, запошљавало, напредовало...“.

   

  2

   

  3

  Делегацију Жалеца (Словенија) представљао је Јанко Кос, градоначелник,Рмнику Влчеа (Румунија) – Мирчеа Гутау, градоначелник, Липецка (Руска федерација) – Зенков Генадијевич, начелник Управе и Старе Загоре (Бугарска), Милена Стојанова – одборник Града.

  4

   

  5

  Они су изразили задовољство видљивим постигнутим напретком града и осведоченим гостопримством и честитали Крушевљанима празник Видовдан , уз најлепше жеље за даљи просперитет и развој.

  6

  На свечаном пријему, програмом се представио и Дечји хор музичке школе "Стеван Христић".

   

  Сутра стиже и делегација Бијељине (Република Српска).

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid