Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Џез концерт у Крушевцу

  Џез концерт у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  Nisville Данас је у згради Градске управе одржана конференција за новинаре поводом одржавања "NIŠVILLE JAZZ FESTIVALA" у Крушевцу, у недељу 18.08.2013. у 20:00 сати на Тргу косовских јунака. Конференцији су присуствовали градоначелник Братислав Гашић, директор фестивала Иван Благојевић и Јелена Вељковић, заменица директора Културног центра.

  Градоначелник је рекао да му је драго што је град Крушевац у могућности да на један дан буде домаћин овог култног фестивала и пружи Крушевљанима прилику да уживају у џезу. Туристичка и културна стратегија града је промењена и самим тим овакви културни догађаји су потребни Крушевцу као и другим градовима са југа, а све у циљу децентрализације Србије.

   

  Директор "NIŠVILLE JAZZ FESTIVALA" је потврдио да је овај фестивал један од најпосећенијих фестивала у југоисточној Европи. Ове године "NIŠVILLE" у сарадњи са Министарством финансија и привреде представља "NIŠVILLE 2013." у региону и то у  градовима  Крушевац, Пирот, Аранђеловац, Зајечар и Врање, где ће бити одржани концерти  са циљем да се џез представи у форми спектакла. Идеја је да следеће године градоначелници Ниша, Крушевца, Врања, Лесковца, Пирота и Зајечара конкуришу за Европску престоницу културе, а о кандидатима ће се одлучивати 2015.

   

  Nisville1

   

  "NIŠVILLE JAZZ FESTIVAL" ће одржати 81 концерт у Нишу и градовима на југу Србије уз учешће око 20 земаља, а очекује се више од 100.000 слушаоца, љубитеља џеза.

  Заменица директора Културног центра се захвалила граду Нишу на сарадњи и нагласила је да је град  Крушевац увек отворен за праве вредности. Позвала је и све суграђане да у недељу дођу на фестивал и уживају у овој својеврсној музичкој посластици.

   

  У недељу ће Крушевљане забављати: ADAM  NUSSBAUM, JAZZBOOKA, GINGER BAKER JAZZ CONFUSION и BOBY CARCASSES.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid