Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Крушевац изабран за учешће у програму "Подршка локалним самоуправама у Србији на путу придруживања ЕУ"

Крушевац изабран за учешће у програму "Подршка локалним самоуправама у Србији на путу придруживања ЕУ"

Ел. пошта Штампа

Grb_grada

Град Крушевац изабран је за учешће у програму „Подршка локалним самоуправама у Србији на путу придруживања ЕУ: унапређење квалитета услуга, дијалога заинтересованих страна и ефикасности локалне администарције“, који финансира Влада Шведске, а спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО) у партнерству са Шведском асоцијацијом локалних власти и региона (САЛАР).

Сврха програма је пружање подршке и даља припрема градова и општина у Србији за приступање ЕУ кроз унапређење квалитета услуга, јачање дијалога између кључних актера и ефикасније локалне администрације, а у склааду са принципима добре управе и родне равноправности.

 

У складу са овим начелима СКГО је 12. децембра 2016. год. расписала јавни позив за пакете подршке, а понуђене су три тематске области: заштита животне средине, унапређење пословне климе на локалном нивоу и превенција и управљање ванредним ситуацијама на локалном нивоу. На позив се одазвало 65 локалних самоуправа, а град Крушевац је ушао међу 10 изабраних, у којим ће се спроводити овај програм.

 

У делу тематске области унапређења услуга у областима управљања отпадом, отпадних вода и снабдевања водом овај програм спроводи се у градовима Крушевцу и Зрењанину и у општини Чајетина.

 

Време у Крушевцу

Температура: 19 °C vreme
Притисак: 997.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid