Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Протокол о сарадњи Еуреке и Ваздухопловне академије

Протокол о сарадњи Еуреке и Ваздухопловне академије

Ел. пошта Штампа

1 У Градској управи, данас је потписан Протокол о сарадњи између астрономског удружења „Еурека“ и Ваздухопловне академије из Београда. Потписивању су присуствовале и заменик градоначелника Весна Лазаревић, помоћник градоначелника Јелена Милановић и директор ЈП „Аеродром Росуље“ Миодраг Вељковић.

Према речима председника удружења „ЕУРЕКА“ Зорана Томића, циљ сарадње је промоција науке и астрономије, а један од првих заједничких пројеката који ће се реализовати у Београду и Крушевцу је лансирање балона са камером у горње слојеве атмосфере.

Један од потписника, помоћник директора Ваздухопловне академије Дракче Видојевић образложио је да је ова средња школа профилисана за занимања авио механичара, послове на аеродрому, а заступљени су и војни смерови.

2

Осим сарадње Удружења и Академије, могућности су много веће, с обзиром на планове које има Град са аеродромом „Росуље“. Будући школовани кадар на аеродрому може обављати праксу, а перспективно и наћи запослење, нагласила је заменик градоначелника Весна Лазаревић.

 

Време у Крушевцу

Температура: 19 °C vreme
Притисак: 997.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid