Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Посета делегације Жалеца Крушевцу

  Посета делегације Жалеца Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 Делегација града Жалеца предвођена градоначелником Јанком Косом, данас је посетила Крушевац. Током разговора са градоначелником Драгим Несторовићем и замеником градоначелника Весном Лазаревић, гости из словеначког побратимског града, упознати су са актуелним активностима, инвестицијама и плановима, а намера је да се сарадња прошири и на Расински управни округ.

  Традиционални долазак словеначких побратима за Дан града Крушевца, ове године је мало одложен, како је изјавио градоначелник Јанко Кос, због посете делегације Европске уније Жалецу и рангирања степена уређености овог града према европским критеријумима.

  2

  „Градоначелник Крушевца Драги Несторовић неколико пута је посетио Жалец“, наставио је Јанко Кос, „а и ми се радо одазивамо позивима који нису везани само за обележавање празника града“.

  Том приликом истакнута је и добра међудржавна сарадња, посебно на привредном плану, а у прилог томе говори и чињеница да је компанија  „ Горење „ пре пар година проглашена најбољим иностраним брендом у Србији.

  3

  С обзиром на искуство Словеније као члана европске „ породице „, и то је такође једна од значајнијих тема за разговор, као и примери добре праксе.

  Јанко Кос нагласио је видан помак у развоју града Крушевца, што отвара додатни простор за сарадњу.

  Након ове посете, словеначка делегација обићи ће Варварин, а план је повезивање са словеначким градом Ползела.

  4

  Дугогодишња сарадња Жалеца и Крушевца одржава се захваљујући, пре свега, пријатељским односима између људи јер, како је рекао Јанко Кос, „ мандати одлазе, а пријатељства остају“.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid