Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Доброчинство брачног пара Михајловић

  Доброчинство брачног пара Михајловић

  Ел. пошта Штампа

  1 Брачни пар из Крушевца, Даница и Томислав Михајловић, одлучили су да поклоне плац који је у личном власништву – граду Крушевцу. Тим поводом, данас их је примио градоначелник Драги Несторовић.

  Пензионери из Крушевца, Даница и Томислав, још давне 1979. године купили су плац у селу Слатина површине око 34 ара, са намером да изграде викендицу.

  Планови су почели да се остварују, земљиште је ограђено, засађен воћњак, набављена пчеларска зеједница...Када су створени сви услови и сеоски плац добио жељену форму и садржаје, породична трагедија променила је живот Данице и Томислава.

  2

  Брига о троје унучади, након погибије ћерке, као и њихово школовање, постали су приоритет.

  Данас, након 15 година од несреће, Михајловићи су испунили свој задатак. Два унука завршила су факултете са намером да наставе породични бизнис – производња и продаја природних препарата на бази меда, а најмлађи је успешан студент електронике.

  3

  Након испуњења најважнијег животног задатка, Даница и Томислав, своје доброчинство су потврдили још једним чином. Одлуком да породични плац поклоне Граду како би се тиме решио егзистенцијални проблем неке социјално угрожене породице и створили услови некој другој деци да имају сопствени кров над главом.

  На плацу је спроведена струја, вода, власници имају и дозволу за изградњу, а свакако ће и Град помоћи да  се створе сви неопходни услови за живот будућих станара.

  4

  На донацији се захвалио градоначелник Драги Несторовић, који је овај гест истакао као хумани и несебични и пример који се може следити.

  Даница и Томислав Михајловић добили су на поклон од Градоначелника, Споменик косовским јунацима.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid