Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Унет бадњак у зграду Градске управе

  Унет бадњак у зграду Градске управе

  Ел. пошта Штампа

  1 У присуству представника руководства Града Крушевца, председника Скупштине града Живојина Милорадовића, заменика градоначелника Весне Лазаревић,  начелника Градске управе Ивана Анђелића, заменика председника Скупштине Синише Максимовића, секртара Скупштине Маје Цуцкић, одборника, народних посланика, директора јавних предузећа и установа, помоћника градоначелника, запослених у Градској управи и грађана, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић данас је унела Бадњак у зграду Градске управе.

   

  2

   

  3

  Чинодејствовао је Епископ крушевачке епархије Господин Давид са свештенством, који се том приликом обратио руководству: „Честитам вам Бадњи дан уз жељу да останете у заједници са Богом. Да наши земаљски путеви процветају у вртове ,срца испуне љубављу, а душу милосрђем...Нека вам је сретно управљање царским градом а грађанима на благодет, здравље и радост у кући са ближњима...“

  4


    7

   

  Честитке свим грађанима православне вероисповести и присутнима у згради Градске управе упутила је и градоначелник Јасмина Палуровић.

  „Ваше Преосвештенство, поштовани гости, представници медија,

  Задовољство ми је да вас данас, на Бадњи дан поздравим у име Града и у своје име. Драго ми је што сте традиционално присуствовали свечаном чину уношења Бадњака  у зграду Градске управе.

  Божић је празник рађања новог живота, празник деце и детињства, празник родитељства, очинства и материнства, празник са најлепшим верским обичајима и обредима.

  У име Града и у своје име желим свим суграђанима православне вероисповести да упутим најискреније честитке за наступајући Божићни празник, са жељом да дан Христовог рођења прославе у миру, слози и љубави.

  Нека нас најрадоснији од свих хришћанских празника подсети на важност међусобног уважавања, толеранције и солидарности.

  Желим да радост и славље Христовог рођења испуни ваше домове и донесе љубав, мир и благостање.

  Допустите да се Божић догоди у вашим срцима и да се љубав рађа сваки дан изнова.

  Чините добро и нека вам се добро врати, мирите се, праштајте… И, наравно, тежите очувању своје традиције и обичаја, сачувајте идентитет и интегритет српског народа.

  Срећно Бадње вече и Срећан Божић! Мир Божји! Христос се роди!!!“

  8  

   

  Церемонија уношења и освећења бадњака  је увеличана наступом црквеног хора "Свети кнез Лазар".

  5

   

  6

   

  Време у Крушевцу

  Температура: 0 °C vreme
  Притисак: 997.2 hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid