Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести OШ "Доситеј Обрадовић" добила нове спортске реквизите

OШ "Доситеј Обрадовић" добила нове спортске реквизите

Ел. пошта Штампа

1 Основна школа „Доситеј Обрадовић“ данас је добила спортске реквизите од министра омладине и спорта Вање Удовичића. Уручењу донације присуствовала је и градоначелник Јасмина Палуровић.

 

Министар Удовичић са сарадницима, представницима Савеза за школски спорт Србије, поклонио је школи два рукометна гола са мрежама, две кошаркашке табле са обручима  и мрежицама, једну одбојкашку мрежу и 40 лопти. Тиме је употпуњен асортиман спортских реквизита како би часови фискултурног васпитања били што квалитетнији.

  2

На поклону се захвалила градоначелник Јасмина Палуровић, истакавши притом добру сарадњу са Министарством омладине и спорта и то у више нивоа: у изградњи спортске инфраструктуре, реализацији такмичења и манифестација вишег ранга, као и бројним донацијама у виду опреме и реквизита.

  3

 

8

 

Министар Вања Удовичић нагласио је као један од приоритета Министарства развој школског спорта, како би што већи број деце био обухваћен овом активношћу и самим тим усвојио спорт као један од видова здравог начина живота. Он је подсетио да је у сарадњи Града и Министарства изграђена трим стаза на Багдали, довршен Атлетски стадион и изграђен стадио са вештачком травом, чиме је заокружен један спортски комплекс стандардизован и за највиша спортска такмичења.

 

4

Спорт не треба да буде привилегија, већ доступан свима, а у том циљу је и опремање фискултурних школских сала широм Србије (што је у току), закључио је Удовичић.

 

9

Малишани ОШ „Доситеј Обрадовић“ демонстрирали су Министру  час физичког васпитања, а нову  опрему од данас ће користити преко 1000 ученика ове школе.

5

 

6

 

7

 

 

 

Време у Крушевцу

Температура: 17 °C vreme
Притисак: 1014.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid