Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести 27. Сајам запошљавања

  27. Сајам запошљавања

  Ел. пошта Штампа

  7 Под покровитељством града Крушевца, у организацији крушевачке Филијале Националне Службе за запошљавање, јуче је  у Хали спортова  одржан 27. Сајам запошљавања. Око 40 послодаваца, исказало је потребу за запошљавањем, близу 500 радника. Сајам је отворила заменик градоначелника Весна Лазаревић.

  Циљ Сајма је да се младима након образовања омогући проналажење адекватног посла, али и помогне онима који су у међувремену остали без истог или желе да промене радно место, нагласила је заменица градоначелнице Весна Лазаревић отварајући Сајам.

    2

  Према речима директора Националне службе за запошљавање Филијале у Крушевцу најтраженија су занимања грађевинске, електро и машинске струке у свим степенима образовања, као и комерцијалисти, продавци и возачи. Такође, истакао да је статистика о незапослености у благом паду, па је тренутно на евиденцији Службе за запошљавање на нивоу града око 13 хиљада, а на територији Расинског округа преко 24 хиљаде незапослених.

    3

  Послодавци су исказали потражњу за запошљавањем. Директор „14.октобар“ ДОО Крушевац Даниел Прибичко је подсетио да је група МСМ група из Словачке, односно  „Чехословак ГРУП“ из Чешке преузела „14.октобар“ у октобру прошле године са 129 запослених радника. Од тада, број запослених је повећан на 205, а знатно је повећан и производни програм.

  4

   

  5

   

  6

   

  На Сајму су присуствовали и начелник Расинског управног округа Бранислав Весић и начелник Школске управе Зоран Асковић.

  1

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid