Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Манифестација „Витешки мегдан у Лазаревом граду“

  Манифестација „Витешки мегдан у Лазаревом граду“

  Ел. пошта Штампа

  2 У археолошком комплексу „Лазарев град“ вечерас је започела трећа по реду манифестација „Витешки мегдан у Лазаревом граду“. Свечаност је отворила градоначелник Јасмина Палуровић.

  Пре званичног почетка, колона витезова прошетала је централном градском улицом и изавала велику пажњу наших суграђана, а понајвише најмлађих.

  3

  Током тродневне манифестације организоваће се бројни целодневни програми, са циљем презентовања средњевековне епохе и живота на двору кнеза Лазара, истакла је директор Туристичке организације Сузана Милосављевић.

  7

  Градоначелник Јасмина Палуровић поздравила је бројну публику и отворила манифестацију уз напомену да Крушевац чини све да негује историју и традицију времена цара Лазара, а доказ томе је и оваква манифестација."И у наредном периоду, локална самоуправа подржаће овакве и сличне пројекте који су прикладни за организацију на простору археолошког парка".

  8

  На витешком мегдану копља и мачеве су вечерас и у наредна два дана  укрстила бројна витешка удружења из земље и иностранства (10-так удружења, са преко 100 витезова). 

  10

   

  11

   

  12

  Сувенире и производе из радионица старих заната представила су  удружења на манифестацији „Изложба сувенира и старих заната“.

  4

   

  5

  Централни догађај биће „Средњевековно венчање у цркви Лазарица“ у недељу 03. јуна 2018. године.

   

  Вечерашњем дешавању присуствовали су и заменик градоначелника Весна Лазаревић, помоћник градоначелника др Јелена Милановић, заменик начелника Градске управе Драгица Бојковић и др...

  9

  Комплетан програм и сатницу манифестације можете погледати овде.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid