Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Град Крушевац добио награду за иновативност

  Град Крушевац добио награду за иновативност

  Ел. пошта Штампа

  1 Министарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (УНДП), уз подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ), спроводе пројекат „Локални развој отпоран на климатске промене".

  У оквиру „Изазова отворених података“ јединице локалне самоуправе позване су да поднесу своје иновативне предлоге за унапређење управљања подацима од значаја за борбу против климатских промена.

  2

  На јавни позив пристигло је 15 пријава из целе Србије. Награђено је 8 најбољих иновативних идеја и решења, а град Крушевац је један од добитника.

  3

  Пројектна идеја, за коју смо добили награду уводи примену јавно доступних података о енергетским карактеристикама постојећих објеката на територији града. Циљ пројекта је да грађанима омогући увид у потребне техничке интервенције на објектима и потребна финансијска средства за побољшање енергетске ефикасности њихових објеката. Овакве енергетске интервенције доводе до смањења потрошње енергената, а самим тим и до мањих трошкова за грађане. Поред тога, долази и до смањења емисије гасова стаклене баште, што има директне еколошке бенефите и утицај на климетске промене.

  4

  На свечаној церемонији доделе награде присутне су поздравили и награде уручили  министар заштите животне средине Горан Триван и Стелиана Недера, заменица сталне предсатвнице Програма Уједињених нација за развој у Србији.

  5

  Испред града Крушевца награду су примили Оливера Дреновац, помоћник градоначелника за заштиту животне средине, одрживи тазвој и енергетику и Братислав Ђорђевић, енергетски  менаџер града Крушевца.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid