Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Манифестација "Видовдан 18"

  Манифестација "Видовдан 18"

  Ел. пошта Штампа
  PLAKAT_18

  Поводом предстојеће манифестације "Видовдан 18", којом се традиционално обележава Дан града Крушевца, данас је одржана конференција за новинаре. Уводну реч дала је заменик градоначелника Весна Лазаревић, а о појединачним програмима говорили су организатори, директори и представници установа у култури. Спортске садржаје најавио је помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић.

  "У припремама за највећи градски празник - Видовдан, испољили смо велико заједништво и висок степен ангажовања и социјалне одговорности привредних субјеката, предузећа, установа... како би привели крају све неопходне инфраструктурне и друге радове и активности у циљу достојног обележавања", нагласила је заменик градоначелника Весна Лазаревић.

    1

  "Видовдан 18" почиње, као и сваке године - завршном приредбом предшколаца ПУ "Ната Вељковић", коју је најавила директор Установе Весна Живковић.Отварање манифестације планирано је за петак, 8.јун.

   

  Након тога, ређају се програми које су детаљније образлагали директор ККЦ Виолета Капларевић, Народног музеја Горан Васић, Историјског архива Ненад Соколовић и ПР Крушевачког позоришта Светлана Ђурђевић.

    2

  Оно што треба ове године посебно издвојити је откривање споменика Кнегињи Милици 28.јуна ( дар донатора – привредника Крушевца ) на тргу Деспота Стефана и емисија „ Жикина шареница“ , која ће се емитовати из Крушевца два дана, 23. и 24.јуна.

   

  За Дан града, упућени су позиви и свим градовима побратимима.

   

  Програм манифестације можете погледати овде .

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid