Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Град Крушевац обележио 5. јун - светски Дан заштите животне средине

  Град Крушевац обележио 5. јун - светски Дан заштите животне средине

  Ел. пошта Штампа

  5 Градска управа Крушевац у сарадњи са Француским институтом, Културним центром Крушевац и Центром за стручно усавршавање обележила је 5. јун Светски дан заштите животне средине.

  У Белој сали Културног центра отворена је изложба, коју је припремио Француски институт на тему климатских промена , као и узрока и последица људског деловања на климу. Изложбу су отворили Бертран Мије, Аташе за сарадњу, Француски институт у Србији и Оливера Дреновац, помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику.

  2

  Након отварања изложбе одржана је дебата „Партиципативни приступи као одговор на изазове климатских промена“. Учесници дебате били су Елен Бријан – менаџер Центра за одрживи развој из Француске и Оливера Коларић, професор биологије, О. Ш. „ Брана Павловић“ и Далиборка Живковић, мастер васпитач, ПУ „Ната Вељковић“, које су представиле достигнућа у еколошком образовању деце предшколског и школског узраста и рад мреже екокоординатора, по којој је град Крушевац јединствен у Србији.

  1

  У следећим данима 6, 7 и 8 јуна у Центру за стручно образовање организоване су еколошке радионице на тему прављења соларне енергије и рециклаже, као и  друштвена игра великог формата ''Екомудрица''. Такође, ученицима ће бити приказани филмови на тему екологије.

  3

  Све ове активности део су програма Француског института, који се организује у целој Србији под називом „Караван за климу“

   

  4

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid