Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Конференција за новинаре поводом „Европске недеље мобилности“ од 16-22. септембра 2018.

  Конференција за новинаре поводом „Европске недеље мобилности“ од 16-22. септембра 2018.

  Ел. пошта Штампа

  3 Заменик градоначелника Весна Лазаревић и помоћник градоначелника Оливера Дреновац, одржале се конференцију за новинаре поводом организовања Европске недеље мобилности, на којој су најавиле активности у том периоду.

   

  Град Крушевац je и ове године узео учешће у организовању активности у оквиру међународне манифестације „Европска недеља мобилности" од 16-22. септембра 2018. године током свих седам дана, а 22. септембра обележава се и међународни „Дан без аутомобила“.

   

  Сврха обележавања ове манифестације је да охрабри локалне управе да имплементирају и промовишу мере одрживе мобилности, које ће допринети смањењу коришћења аутомобила, понуди својим грађанима алтернативе употреби аутомобила, развија пешачки и бициклистички саобраћај и на тај начин унапреди здравље и квалитет живота људи.

    1

  У овој недељи, одржаће се различите активности на промоцији пешачења, вожње бицикле, јавног превоза путника и других видова одрживе мобилности.

   

  Организоваће се активности на отвореном, одржаће се едукације, организоваће се шетња грађана, градска вожња бициклама и промоција трајних мера које су реализоване у току године у области одрживе урбане мобилности.

   

  Слоган овогодишње „Европске недеље мобилности" је  Комбинуј и крећи се", где се наглашава интеграција и избор различитих видова превоза како би се стигло до одређеног одредишта.

    2

  Циљ кампање је да подстиче локалне управе широм Европе да уводе и промовишу мере одрживог саобраћаја.

   

  Позивамо грађане да се придруже манифестацији која почиње у недељу 16. септембра и учествују у активностима.

  Program_ENM

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid