Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Састанак са министром проф. др Зораном Михајловић

  Састанак са министром проф. др Зораном Михајловић

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је у просторијама зграде Општинске управе у Трстенику министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић одржала састанак са начелником Расинског управног округа Браниславом Весићем и челницима Града Крушевца и Општина Трстеник, Брус, Александровац, Варварин и Ћићевац.

   

  Тема састанка била је изградња Моравског коридора, као и помоћ локалним самоуправама у овом округу.

  2

  Према речима министра проф. др Зоране Михајловић, Влада Републике Србије и даље ће помагати све градове и општине, али само за оне пројекте где је урађена ваљана и комплетна документација и регулисани имовинско-правни односи.Такође, обавестила је присутне да  очекује да изградња Моравског коридора почне у трећем кварталу ове године и  да је ауто-пут од Појата до Прељине од стратешког значаја за читав Расински округ. „У наредних неколико месеци надамо се да ће бити потписан уговор, а у трећем кварталу бисмо могли да почнемо радове“, истакла је министарка Михјловић.

   

  3

   

  4

   

  На састанку у Трстенику присуствовали су и градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић и Аца Ђорђевић, председник Аеро клуба "Михајло Живић". Они су у разгвору са Министром и њеним сарадницима презентовали шта је до сада одрађено на инфраструктурним радовима на Аеродрому "Росуље", као и са оним што нас очекује у наредном периоду. Очекује се да се са неким мањим радовима почне крајем ове, а да се обезбеде средства у републичком буџету за наредну годину и финализацију радова.

  5

   

  Закључак свих приустних је да Расински управни округ и у наредном периоду може да очекује велику подршку Владе Републике Србије и ресорних министарстава за све започете и нове пројекте.

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid