Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести 30. крушевачка Филозофско - књижевна школа

  30. крушевачка Филозофско - књижевна школа

  Ел. пошта Штампа

  7 У Белој сали Културног центра данас је отворена  јубиларна, 30. крушевачка Филозофско - књижевна школа. Програм се организује у оквиру манифестације „Видовдан 19“.  Тема овогодишњег скупа је "Прожимање филозофских и књижевних идеја, са поднасловом 30 година рада крушевачке Филозофско књижевне школе“. У раду Школе традиционално учествују еминентни књижевници и филозофи, а скуп је отворила заменик градоначелника Весна Лазаревић.

  1

  Председник Савета школе Марко Недић нагласио је да насловна тема подразумева ново разумевање које преплиће књижевност и филозофију, с обзиром да је слична тематика обрађивана још 2013. године.

  2

  Заменик градоначелника Весна Лазаревић обратила се скупу следећим речима: „Надам се да ћете својим активним учешћем у овогодишњем раду Школе обогатити њен садржај и потврдити место које она, као дугогодишња и јединствена заједничка институција филозофа и књижевника, има у културном животу Србије у нашем времену“. Том приликом, она је честитала учесницима Школе значајан јубилеј – 3 деценије рада.

  4

  Директор крушевачког Културног центра Виолета Капларевић истакла је да ће ове године бити објављена два зборника:  један, који ће објединити рад свих досадашњих школа (поводом јубилеја ) и други, који ће обрадити теме 100 година од оснивања Југославије.

  3

  Током данашњег и сутрашњег рада биће одржане 4 сесије, а председаваће осим председника Савета и Слободан Кањевац, Зоран Аврамовић, Часлав Копривица, Жарко Требјешанин, Љубомир Кљакић, Радивоје Керовић, Бојан Јовановић...

  6

  Ове године, ради се и на добијању акредитације школе, што ће донети додатне поене у професионалном ангажовању књижевника и филозофа, учесника.

  5

  Српско – филозофско друштво као струковно удружење доделило је признање Крушевачкој школи, а Културни центар Захвалнице – Граду Крушевцу и председнику Савета, Марку Недићу.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid