Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Пријем за учеснике Шампионата у мотокросу

  Пријем за учеснике Шампионата у мотокросу

  Ел. пошта Штампа

  4 Крушевац током јуна месеца организује низ програма којимa обележава Дан града – Видовдан, а ове године и јубилеј- 630 година Косовске  битке. Значајно место у програму заузимају и спортска дешавања.

  Љубитељи мото спорта сутра ће имати прилику да уживају у једном изванредном спортском догађају, када ће у селу Глобаре бити одржано више еминентних такмичења: Европски, Балкански и Национални шампионат у мотокросу.

   

  Тим поводом, организован је пријем у Мозаик сали зграде Градске управе, где је присутне, у име Града, поздравио Предраг Миленковић, помоћник градоначелника за омладину и спорт.

    1

  „Крушевац је град спорта са изграђеном инфраструктуром и теренима опремљеним по светским стандардима. То доказују и могућности стазе у Глобару која и заокружује дијапазон спортова који су на располагању нашим суграђанима. Ретко који град у Србији може да се похвали организацијом овог ранга. Потрудили смо се да такмичење протекне на највишем нивоу, како организационо, тако и технички.“.

   

  Мото крос у Глобару бележи своје почетке још 2010. године када је захваљујући пионирима и ентузијастима, клубу Гајић, од наизглед неоствариве идеје, постао спортски бренд крушевачког краја који полако проналази адекватно место у  календарима трка.

    2

  Божидар Михајловић, генерални секретар Мото савеза и помоћник председника Ауто- мото савеза Србије се обратио присутнима следећим речима: „Ове године је јубилеј- 10 година од прве међународне трке на стази у Глобару. Велику захвалност дугујемо бившим градоначелницима Братиславу Гашићу и Драгом Несторовићу, као и садашњем градоначелнику Јасмини Палуровић и помоћнику градоначелника Предрагу Миленковићу који су нам помогли да ова манифестација постане озбиљна у смислу  добре организације. Нарочито се доста радило на уређењу стазе која је захтевна и агресивна. Овом приликом се  у име Ауто- мото савеза Србије  и Мото савеза још једном захваљујем Граду Крушевцу и  Мото клубу Гајић на дугогодишњој доброј сарадњи, као и свима који су били укључени у организацију овог шампионата.“

    3

  Испред ФИМ Европа, обратио се делегат Херман Јаколич: „Мени је ово  пето такмичење у Глобару. Желим да се захвалим свима који су помогли  око организације и надам се да ћемо сутра имати добру трку“.

   

  Свечано отварање шампионата је сутра, 23.06.2019., у 10:00 сати  на стази у Глобару.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid