Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Акција давања крви поводом 14. октобра

  Акција давања крви поводом 14. октобра

  Ел. пошта Штампа

  0 У градској организацији Црвеног крста, данас је одржана 41. акција добровољног давања крви. О томе како протиче и какав је одзив, информисала се градоначелник Јасмина Палуровић која је јутрос посетила ову организацију.

  „Ово је трећа акција организована поводом „14. октобра“, Дана ослобођења града и надам се да ће постати традиционална, као и Видовданска и 8. мартовска", изјавила је секретар Црвеног крста Крушевац Емина Тодоровић.

  2

  Градоначелник Јасмина Палуровић је истакла значај давања крви,  као један од најхуманијих гестова. Она је, том приликом позвала све суграђане, посебно младе, да се  одазивају и што више омасове овакве акције и на тај начин личним примером покажу да је спашавање живота највећи људски чин. Такође, нагласила је добру сарадњу Града са Црвеним крстом и Службом за трансфузију и подршку на коју увек могу да рачунају.

  1

   

  3

   

  4

  Данашње давање крви је организовано у термину од 8 до 14 сати у просторијама Црвеног крста, забележен је одличан одзив, како појединаца тако и организација, тако да је Служба за трансфузију крви прикупила више него задовољавајуће количине драгоцене течности.

  6

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid