Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Пројекат "Огласна табла"

  Пројекат "Огласна табла"

  Ел. пошта Штампа
  1

  Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић потписао је данас уговоре са 10 градова и општина, који ће у оквиру пилот пројекта почети да користе апликацију „Огласна табла“, коју покреће Министарство државне управе и локалне самоуправе. У име града Крушевца уговор је потписала градоначелник Јасмина Палуровић.

  Апликација је намењена за интерно информисање запослених о реформи јавне управе и обавештавање о њиховим правима, обавезама, као и могућностима за усавршавање и напредовање.

  Уговорe су потписали Сомбор, Зрењанин, Крушевац, Крагујевац, Градска општина Чукарица Београд, Градска oпштина Савски венац Београд, Бачка Топола, Уб, Лебане, Градска општина Палилула Ниш.

  2

  Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић истакао је да је апликација “Огласна табла” креирана за потребе бољег информисања о реформи јавне управе, односно за унапређенију комуникацију између свих нивоа власти.

  „Свесни да је комуникација кључ за успех, захтевао сам да се осмисли начин да на једном месту запослени имају све информације о својим правима и обавезама у оквиру реформе јавне управе“, рекао је Ружић.

  Он је истакао да је идеја да се бољим информисањем запослених утиче на квалитет услуге коју добијају грађани.

  3

  На „Огласној табли“ запослени имати прилику да добију информације, како из Министарства државне управе и локалне самоуправе, тако и из свих институција, које су укључене у реформу. Од Националне академије за јавну управу имаће информације о обукама, од Службе за управљање кадоровима информације о слободним радним местима, а од Канцеларије за информационе технологије и  електронску управу о новим сервисима.

  4

  „Истовремено, имаћете и свој лични кутак за вашу општину у којој ћете моћи да дистрибуирате информације које су искључиво на локалном нивоу – да ли је то информација о радном времену, о новој систематизацији, некој локалној одлуци и друго“, рекао је министар Ружић.

  5

  Министар је рекао да ће у наредне две недеље бити организоване обуке за рад у апликацији, и то за администраторе на локалном нивоу и за запослене као кориснике апликације.

  План је да након пилот пројекта у ових 10 градова и општина, апликација  буде доступна у току следеће године за све запослене у јавној управи.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid