Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обилазак магацина са пакетима помоћи

  Обилазак магацина са пакетима помоћи

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић данас је обишла магацин са пакетима помоћи за пензионере старије од 65 година, чија је подела при крају.

   

   

  1

  Захваљујући Граду Крушевцу и Клубу привредника Крушевца, за преко 31.000 пензионера старијих од 65 година, са територије града обезбеђени су пакети помоћи са  основним животним намирницама и дезинфекционим средствима.

   

  Осим за пензионере, одлучено је да се настави ова хуманитарна акција проширењем броја корисника пакета помоћи и на социјално најугроженије породице према подацима Савета месних заједница на чијој су територији насељени.

   

  Сви волонтери су ангажовани на терену у циљу што брже дистрибуције пакета.

    2

  Градоначелник Јасмина Палуровић захвалила се Клубу привредника, који је пружио драгоцену помоћ и учешће у реализацији ове акције.

   

  Такође, апеловала је на грађане за мало стрпљења око испоруке пакета и поновила да се доследно, дисциплиновано и одговорно поштују одлуке Владе Републике Србије.

   

  Подсетила је да су на око 200 локација у граду распоређени резервоари капацитета 1.000 литара са бесплатним дезинфекционим средством  (натријум-хипохлоритом) које се користи за дезинфекцију руку, подова и чврстих површина.

    3

  ЈКП "Крушевац" у сарадњи са градом и Штабом за ванредне ситуације наставља режим појачане хигијене у граду и на селу - прање улица и дезинфекција и прскање зграда.

   

  Под посебним режимом санитарне заштите и дезинфекције и даље су установе од посебног значаја (Општа болница, Дом здравља и Завод за јавно здравље).

    4

  Градски штаб за ванредне ситуације и даље прати ситуацију на терену у свим сегментима и на располагању је грађанима 24 сата.

  5

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid