Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  26. Сајам запошљавања

  Ел. пошта Штампа
  1

  Национална служба за запошљавање – Филијала у Крушевцу, у сарадњи са Градском управом организује данас у Хали спортова 26.Сајам запошљавања. Пријавило се 34 послодавца, а исказана је потреба за 260 нових радних места.

  3

  Сајам је отворила заменик градоначелника Весна Лазаревић. Говорећи о локалној политици стратегије запошљавања, она је истакла да је град Крушевац за ову годину издвојио из буџета 23 милиона динара за финансирање програма: Самозапошљавање – 10 милиона, Отварање нових радних места – 8 милиона, Јавни радови – 4 милиона и Стручна пракса – милион динара.

  Циљ финансирања је смањивање стопе незапослености.

  2

  Директор Националне службе – Филијала у Крушевцу, Предраг Марковић је  нагласио важност организовања оваквих скупова, као прилике да се у директном контакту послодавци информишу о потенцијалним запосленима, а незапослени о траженим радним местима.

   

  На овом Сајму, исказана је потреба за око 200 радних места са средњом стручном спремом, 30-ак неквалификованих и исто толико радних места са вишом или високом стручном спремом. Највише се траже: машинска, металска, електро и грађевинска струка, а конкретније: возачи, кувари, кројачи и комерцијалисти.

  4

  Од посебног је значаја што су се појавили и велики послодавци као што су компаније „Кромберг и Шуберт“, „Купер Тајер“, „Крушевац пут“, „Техноградња“ и др.

  5

  Према подацима крушевачке Филијалле, крајем септембра на евиденцији је било 14.029 незапослених лица на територији Града, а у Округу 24.492. У односу на децембар прошле године, сада их је у Крушевцу мање за око 3.000, а у Округу за 1.300.

  6

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid