Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Сертификација стазе за полумаратон

  Ел. пошта Штампа

  1 У Градској управи данас је одржана конференција за новинаре на којој су најављене активности у циљу организације 3. Крушевачког полумаратона. Учествовали су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Атлетско рекреативног клуба „Маратонац“ (као организатор манифестације) Сениша Гашић, гости из Словеније и такмичари.

  Да Крушевац оправдано носи  епитет спортског града, доказује и ово такмичење које по броју учесника, али и све бољим условима организације, стиче репутацију једног од најзначајнијих спортских надметања у Србији у коме учествују не само рекреативци, већ и професионални атлетичари.

  2

  Овај спортски догађај већ је уврштен у календар Атлетског савеза Србије, а сертификовањем стазе, стећи ће додатне поене за организацију државних и европских првенстава, рекао је председник клуба Сениша Гашић. Такође, биће освојене три звездице од укупно 5, за стандардизацију такмичења највишег ранга.

   

  За мерење и сертификовање стазе задужен је Горан Чегар, који је лиценциран испред Атлетског савеза Србије за трке ван стадиона. Осим Горана Чегара, у реализацију испуњења пропозиција, како би се постигли тражени услови, укључени су и Борут Подгорник и Домен Жидарић из Словеније. Мерење резултата и обрада података биће обрађивани такође врхунским методама, по немачкој технологији.

  3

   

  Гошћа из Марибора Хелена Јаворник, вишеструка учесница Олимпијаде која се скоро 30 година бави маратоном, такође ће својим искуством допринети да Крушевачки полумаратон достигне све атрибуте врхунског спортског надметања.

   

  Један од најбољих маратонаца на нивоу Србије, Ненад Живковић позвао је све заинтересоване да се укључе у тренинг за ово такмичење и то уторком и четвртком на Јакшином стадиону (код базена) од 9 сати и на Багдали од 16.30, као и суботом од 13 сати такође на Јакшином стадиону.

   

  Ове године, Крушевачки полумаратон биће одржан 18. марта и то у 3 дисциплине: полумаратон 21 км., такмичарска трка на 10 км и трка задовољства на 5 км.

  4

  О подршци Града који је и покровитељ манифестације говорила је градоначелник Јасмина Палуровић. Она је истакла да се свим учесницима нуде и додатни садржаји као што су бесплатно коришћење базена, ручак, обилазак града, музички програми ...како би се добило на атрактивности али и омасовљењу.

  Иначе, очекује се преко 1000 такмичара, а овај спортски догађај је међународног карактера.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid