Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обележен јубилеј - 26 година Културног центра Крушевац

  Ел. пошта Штампа

   

  1 У биоскопу "Крушевац“ обележен је значајан јубилеј крушевачког Културног центра – 26 година рада и постојања. Две ипо деценије ова установа у култури ради на промовисању ове важне области друштвеног живота. Кроз 10.000 програма, приказани су бројни садржаји у циљу обогаћивања и оплемењивања духовних потреба крушевачке публике, као и едукације младих.

   

   

  2

  У поздравној речи поводом јубилеја, директор Културног центра Виолета Капларевић осврнула се на реализоване активности у претходном периоду, али и стратешке циљеве који се планирају за наредни.

   

  Културни центар препознатљив је по дугогодишњем раду школа, секција и радионица. Битна одредница рада је и сарадња са културним институцијама у земљи и региону, као и програмски и инфраструктурни пројекти.

  3

  Бренд ове установе, али и Крушевца је фестивал Златна кацига, са искуством од преко две деценије, затим фестивали ТИН и ФЕШТ, Књижевно – филозофска школа, Беловодска розета... Заступљена је и импозантна издавачка делатност, промовисање ликовних уметности кроз два галеријска простора, а недавно је основан и дечји хор „Хармони“.

   

  Да је постигнута фина програмска равнотежа између изворног народног стваралаштва и елитне културе, доказује и организовање традиционалне манифестације „Такмичење села“.

   

  Што се тиче инфраструктурних пројеката, од прошле године адаптирају се Домови културе, а вредан хвале је и податак да је Филмски центар Србије одобрио 3,5 милиона динара за реновирање и осавремењивање биоскопа „Крушевац“.

   

  Дан установе је и време када се уручује годишња награда „Слово љубве“ – ствараоцима и организаторима културног живота, уметницима који свој рад посвећују развоју и ширењу културе и уметности и који су везани за програмске активности КЦК. Награда се састоји од Повеље са именом и презименом лауреата и текстом песме „Слово љубве“ деспота Стефана Лазаревића, као и новчане награде. Овогодишњи добитник је Ружица Вешковац, оснивач црквеног хора  који је понео име патрона цркве Лазарице при којој је основан 1991. – црквени хор „Свети кнез Лазар“. Госпођа Вешковац одрекла се половине новчаног дела награде у корист Центра за особе са инвалидитетом.

    4

  Захвалницу за подршку и допринос раду ККЦ  добила је у име Града, градоначелник Јасмина Палуровић. Уз честитке за јубилеј, она се захвалила на доприносу у ширењу културе и приближавању духовних вредности свим популацијама. Све су то разлози да подршка оснивача буде још боља и плодоноснија. Наставак квалитетних програма се очекује, али Град је ту да помогне у стварању услова како би они били презентовани на најбољи могући начин.

  5

   

  6

  Захвалнице су добили и бројни пријатељи установе, предузећа и појединци.

    7

  Као поклон публици за јубилеј, уследила је кабаре представа „Брак у ствари љубав „" у продукцији Установе за културу „Вук Караџић“  из Београда и извођењу глумачко – брачног пара Кристине и Владимира Савића.

  8

   

  9

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid