Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Отворена "СОМАТ" фабрика у оквиру компаније "Хенкел" у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 Крушевац је данас посетила премијер Србије Ана Брнабић, поводом отварања нове Сомат фабрике (у оквиру компаније Хенкел).

   Церемонији свечаног пуштања у рад, претходио је сусрет са градоначелником Јасмином Палуровић, председником Скупштине Живојином Милорадовићем и помоћником градоначелника Мирољубом Ћосићем. Са руководством Града, вођени су разговори о актуелној привредној ситуацији и активностима на унапређењу пословног амбијента.

  2

  Нова "Сомат" фабрика представља инвестицију вредну 20 милиона евра, захваљујући којој ће бити отворено 50 нових радних места. Користиће најсавременију технологију, која доноси потпуно нови производ на тржиште – Сомат таблете за машинско прање судова са растворљивом фолијом, а снабдеваће се 36 регионалних, европских и глобалних тржишта.

  3

  Нову " Сомат" фабрику свечано су отворили председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман, градоначелница Јасмина Палуровић, директор фабрике у Крушевцу Душан Антонијевић, као и представници компаније Хенкел на глобалном нивоу, глобални менаџер одрживог развоја, квалитета и дигиталне трансформације Волфганг Вебер и потпредседник сектора маркетинга за централну и источну Европу Михаел Чех.

  4

  11

   

  12

   

  13

   

  17

   

  15

   

  16

   

  Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић изјавила је да је фабрика Хенкел Србија у Крушевцу, нова важна инвестиција за српску привреду. „Влада Републике Србије посвећена је сталном унапређењу услова пословања у циљу убрзања економског раста и отварања нових радних места. Хенкел је у Србију инвестирао око 200 милиона евра од 2002.године, а вредност ове инвестиције у Крушевцу је 20 милиона евра. Нове инвестиције компанија које већ послују у Србији, представљају одличан сигнал да је Србија добро место за пословање, што даје перспективу и нашим грађанима, јер нове инвестиције значе нове послове и свеукупан раст. Јака економија значи јаку Србију“, истакла је Брнабић.

  10

  Она је додала и да је Крушевац пример локалне самоуправе као повољног окружења за пословање и да у прилог томе иде и чињеница да Хенкел управо ту проширује своју производњу. То је јасан индикатор и порука и за друге инвеститоре и компаније, којима је врло битно где ће отворити фабрику, али и остварити услове одрживог развоја.

  8

  „Проширење производње ове компаније у Крушевцу, прави је пример све интензивнијих економских односа између Немачке и Србије. Пословање немачких компанија у Србији са скоро 400 предузећа, преко 44 000 запослених и скоро 2 млрд.евра инвестиција  од 2000.године, веће је него икада. У циљу даљег подстицања тог тренда, радимо заједно са нашим српским партнерима на даљем побољшању амбијента у Србији, на пример кроз спровођење доследних реформи у области права. У томе ће Немачка снажно подржати Србију на њеном путу ка Европској унији“, рекао је у обраћању амбасадор Дитман.

  5

  Душан Антонијевић, директор фабрике у Крушевцу, додао је да „Хенкел успешно послује у Србији више од 15 година и да је до сада инвестирао више од 200 милиона евра у српско тржиште. Ова инвестиција још један је доказ стратешке улоге наше фабрике у Крушевцу и веома смо поносни што смо успели да отворимо нова радна места.“

  9

  Градоначелник Јасмина Палуровић захвалила се на подршци председнику Владе Ани Брнабић, уз чију сарадњу је Крушевац достигао ниво каквим може као град да се похвали у Србији. Такође и Хенкелу као друштвено одговорној компанији која је до сада уложила неколико стотина хиљада евра у циљу помоћи локалној заједници кроз разне програме.

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid