Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Крушевљани – вицешампиони у планинском трчању

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом успеха наших атлетичара на државном првенству у планинском трчању, данас је у Градској управи одржана конференција за новинаре. О утисцима са такмичења и даљим плановима говорили су вицешампиони Србије Ненад Живковић и Илија Миленковић, а новинарима се обратила и градоначелник Јасмина Палуровић.

  Освајањем сребрних медаља на државном првенству у планинском трчању, чланови АРК „Маратонац" из Крушевца, Ненад Живковић и Илија Миленковић, стекли су право учешћа на Балканском првенству (у овој дисциплини), али и статусе репрезентативаца Србије.

  3

  Овакви резултати иду у прилог чињеници да Крушевац са правом носи епитет спортског града, рекла је градоначелник Јасмина Палуровић. „Подржавамо спортисте свих старосних категорија, рекреативце и професионалце...Улажемо много у инфраструктуру и објекте, како би обезбедили максимално добре услове за бављење спортом и учинили га доступним што већем броју људи".

  4

  Атлетичар Ненад Живковић је рекао да је државно првенство на коме је он освојио друго место у категорији сениора, одржано протеклог викенда у Бору (стаза је била дуга 8 км), а да је Балканско првенство планирано за  5. мај на Гочу.

  5

  Илија Миленковић, сада већ члан јуниорске репрезентације Србије, трчао је на стази дугој 5 км. Припрема је била напорна, с обзиром на захтевност стазе, успех неочекиван, али мотивисаност и воља тиме већи, јер је труд крунисан резултатом. Додатни мотив је што ће 17-то годишњи Илија на наредном такмичењу бранити боје Крушевца, али и Србије...

  2

  На конференцији је говорио и помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић. Он је истакао да чланови АРК „Маратонац“ Ненад Живковић и Илија Миленковић, могу да послуже као пример будућим спортским генерацијама, како се уз велики рад, труд и посвећеност могу остварити врхунски резултати.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid