Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Награда за пројекат „Ново рухо града – Крушевац паметан климатски град“

  Ел. пошта Штампа

  6 Mинистарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (УНДП), уз подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ), спроводе пројекат  „Локални развој отпоран на климатске промене“.

   

   

  1

  Позив је упућен  локалним самоуправама, привредним субјектима из јавног и приватног сектора, организацијама цивилног друштва, научно-истраживачким и академским установама, као и физичким лицима, да поднесу своје предлоге иновативних решења за смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште (ГХГ) и борбу против климатских промена.

   

  2

   

  Циљ пројекта је да кроз  подршку реализацији нових идеја  допринесе смањењу емисија ГХГ, које се емитују у процесу пружања и коришћења различитих јавних комуналних услуга уз истовремено генерисање друштвене, економске и еколошке користи за заједницу и њене грађане.

   

  Од 111 пристиглих пројектних идеја изабрано је и награђено укупно 25, међу којима је и град Крушевац, који је конкурисао својим пројектом под називом „Ново рухо града – Крушевац паметан климатски град“. Пројектна идеја уводи нови пословни модел за смањење потрошње енергије и енергената и увођење енергетске ефикасности на градском нивоу.

  7  

  На свечаности, која је организована 27. априла у Београду уз присуство министра за заштиту животне средине господина Горана Тривана и госпође Стелиане Недера, заменице сталне представнице Програма Уједињених нација за развој у Србији (УНДП) награду је примила помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику Оливера Дреновац, а на церемонији је присуствовао и  аутор награђеног пројекта Братислав Ђорђевић, енергетски менаџер Градске управе Крушевац.

  4

   

  5

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid