Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  РАС о привлачењу директних инвестиција

  Ел. пошта Штампа
  1

  У Градској управи данас је одржан састанак са привредницима Расинског округа на коме су представници Развојне агенције Србије представили програм доделе средстава подстицаја за привлачење директних инвестиција. Јавни позив отворен је до утрошка средстава, а намењен је привредним друштвима која инвестиционим пројектом запошљавају до 100 нових запослених. Организатор је Агенција за регионални развој Расинског округа, а скуп је поздравила градоначелник Јасмина Палуровић.

   

  Уредбом о условима и начину привлачења директних инвестиција, ближе се уређују критеријуми, услови и начин привлачења директних инвестиција , а циљ Уредбе је јачање равномерног економског и привредног развоја.

  РАС је средином јуна расписала Јавни позив за доделу средстава подстицаја за привлачење директних инвестиција. Јавни позив је активан и још увек има средстава у буџету за ову намену.

  2

  Пријаву може да поднесе инвеститор (домаће или страно привредно друштво) , а корисник средстава мора бити привредно друштво са седиштем у Републици Србији. Средства су намењена за обављање нове пословне делатности, проширење постојећих капацитета  или проширење производње на нове процесе у производном сектору и сектору услуга међународне трговине.

  Према Закону о улагањима, домаћи и страни инвеститори су изједначени , у циљу што већег привлачења субвенција и бесповратних средстава у наш регион.

  На данашњем састанку, представници РАС –а, прецизирали су услове које привредно друштво мора да испуни да би добило подстицајна средства.

  Такође, укупан износ средстава која могу бити додељена одређује се у складу са Уредбом у зависности од испуњења прописаних критеријума.

  3

  Може се одобрити и повећање подстицаја за оправдане трошкове улагања у основна средства, у зависности од технолошког нивоа делатности и степена развијености локалне самоуправе где се реализује инвестиција.

  Детаљније информације, заинтересовани привредници могу погледати на сајту Министарства привреде и Развојне агенције Србије.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid