Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Европска недеља мобилности - "Пешачимо до посла"

  Ел. пошта Штампа

  1 У оквиру Европске недеље мобилности, град Крушевац организовао је низ манифестација, а прва активност током данашњег дана је „Пешачимо до посла“. За ову варијанту доласка на посао, определиле су се градоначелник Јасмина Палуровић и помоћник градоначелника за друштвене делатности др Јелена Милановић.

  У циљу промоције здравог начина живота и пропагирања физичке активности, градоначелник Јасмина Палуровић, изабрала је пешачење као најоптималнију могућност доласка на посао, показавши личним примером да треба искористити сваку прилику за рекреацију.

  2

  „Европска недеља мобилности треба да буде само подсетник да у сваком тренутку размишљамо о свом здрављу, начину живота и примереној физичкој активности. Едукативним садржајем утичемо на најмлађе да схвате важност кретања, боравка у природи, игре, вожње бициклом, уместо да своје слободно време махом користе за игрице, телефоне и компјутере...“

   

  Уједно, тиме се подиже и еколошка свест и пропагира очување животне средине, кроз смањење емисије издувних гасова и форсирање превозних средстава који не утичу на загађење ваздуха, пре свега бицикле. У том смислу, град Крушевац  велику пажњу посвећује уређењу бициклистичких стаза.

   

  Здрав начин живота и бицикл као превозно средство до посла, одабрала је и помоћник градоначелника др Јелена Милановић. Говорећи о Европској недељи мобилности, она је истакла да је то кампања коју не треба спроводити само недељу дана, већ да те принципе треба поштовати током целе године.

  3

  Град Крушевац има праве промотере спорта који представљају Град и личним примером показују да здрав начин живота може да буде избор за сваку професију без ограничења. Градоначелник Јасмина Палуровић активан је учесник многих полумаратонских трка  (што подразумева и честе тренинге ),а помоћник др Јелена Милановић, некадашња успешна атлетичарка, ( сада и атлетски судија ) и данас се рекреативно бави физичком активношћу, пре свега, бициклизмом, трчањем и пешачењем.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid