Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обележен Дан општине Варварин

  Ел. пошта Штампа

  1 Општина Варварин данас је прославила свој Дан. Свечаности су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине града Живојин Милорадовић.

   

  10

  Обележавање Дана општине започето је  у Спомен парку  “Саставци“, у присуству бројних званица и пријатеља. Церемонија је отпочела поменом учесницима Варваринске битке (1810.год), након чега су положени венци на Споменике српским и руским војницима.

    1

   

  2

   

  3

  Прослава је настављена у Дому културе где је одржана свечана седница, коју је отворио  председник Скупштине Драгољуб Станојевић. Он је уз поздраве и речи добродошлице госте упознао  са радом Скупштине.

  4

   

  5

   

  Након председника Скупштине, скупу се обратио председник општине Војкан Павић који је сумирао резултате рада у претходних годину дана, на основу којих је и донета Одлука о додели награда и признања најзаслужнијим организацијама и појединцима.

  6  

  Добитници  Плакете су ЈП „Путеви Србије“, ЈП „Србија воде“, Канцеларија за јавна улагања и ОШ „Херој Мирко Томић“ из Крчина. Такође, додељене у и захвалнице најбољим појединцима и колективима, као и новчане награде најбољим ученицима и њиховим професорима.

    7

  Током Свечане седнице приказан је филм о активностима СО Варварин у задњих 365, а изведен је и пригодан културно-уметнички програм.

  8

   

  9

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid