Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Одржана 3. седница Градског штаба за ванредне ситуације

  Ел. пошта Штампа

  grb_krusevacДанас је одржана 3. седница Градског штаба за ванредне ситуације. Седницом је председавала градоначелник Јасмина Палуровић.

   

  1

  На седници су донети следећи закључци:

   

  1.  Усваја се записник са Друге редовне седнице ГШВрСт у 2018.години.

   

  2. Налаже се Одељењу за послове одбране и ванредне ситуације да у сарадњи са Службом месних заједница донесе појединачна решења за поверенике и заменике повереника цивилне заштите по месним заједницама.

    2

  3. Усваја се извештај о капацитетима и могућностима Црвеног Крста Крушевац и прихвата се  предлог за успешније деловање Црвеног Крста Крушевац у извршавању поверених задатака заштите и спасавања у ванредним ситуацијама.

   

  4. Обавезују се Одељење за стамбено-комуналне и имовинско правне послове Градске управе Крушевац, ЈП „Пословни центар“-Крушевац, и „Црвени Крст“-Крушевац да наставе са проналажењем одговарајућег магацинског простора, за смештај опреме и робе ГО Црвеног крста Крушевац.

    3

  5. Прихвата се извештај заштите од елементарних непогода и несрећа на степен угрожености културног наслеђа, објеката и установа образовања, и обавезује се Одељење друштвених делатности да настави са активностима око израде планских докумената везаних за заштиту од пожара и спасавање. Исте активности усагласити са Одељењем за послове одбране и ванредне ситуације и Сектором за ванредне ситуације-Одељење у Крушевцу. Направити сублимирани извештај са конкретним подацима установа и школа које имају изврађен план заштите од пожара. Преко надлежног Одељења друштвених делатности предвидети средства за израду планова заштите од пожара у финансијским плановима Установа културе и образовања за 2019. годину.

   

  6. Обавезује се ЈКП „Водовод-Крушевац“  да почне са радовима на санирању јавних чесми које нису на регионалном водоводу „Ћелије“ у оквиру планираних и обезбеђених средстава.

  4

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid