Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Отворена 31. Пчеларска изложба

  Ел. пошта Штампа
  1-1

  Данас је отворена 31.изложба пчелињих производа, пчеларског прибора и опреме „ Дани пчеларства – Крушевац 2018.“. Организатор је Друштво пчелара „ Др Богољуб Константиновић“, а покровитељ Град Крушевац.

   

  Испред Друштва пчелара, окупљене учеснике поздравио је Лев Алужников. Он је нагласио да је крушевачко Друштво једно од најактивнијих, чланови прате сва достигнућа у овој области, а према квалитету меда и производа на тој бази , спадају у врхунске произвођаче.

  3

  То је потврдио и заменик председника Савеза пчелара Србије, Милутин Петровић. Од 230 друштава колико их је регистровано у Србији, друштво „ Др Богољуб Константиновић“, спада у првих пет по броју чланова, али и кошница које поседују.

  4

  Изложбу медарства отворио је помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Милојевић. Град Крушевац за наредну буџетску годину за куповину опреме и механизације издвојио је 5 милиона динара више у односу на ову. У том делу, са адекватним пројектима и програмима могу се наћи и пчелари.

  2

  Производња меда и других пчеларских производа перспективна је грана пољопривреде, посебно с обзиром да се здравој и органској храни и пратећим природним препаратима за конзумирање и негу - на природној основи, поклања посебна пажња.

  5

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid