Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Завршен 4. Фестивал "Снажни духом"

  Ел. пошта Штампа

  1 У Народном музеју свечано је затворен 4. међународни Фестивал православног филма "Снажни духом", чији је покровитељ град Крушевац, а организатори: православна епархија Крушевац, "Вифсаида"  и Културни центар. Најбоља остварења су награђена, у конкуренцији играних и документарних филмова из Украјине, Белорусије, Русије, Казахстана, САД, Енглеске, Аустралије, Републике Српске и Србије.

    2

  Награде су освећене првог дана Фестивала, у цркви Лазарици.

    3

  По мишљењу публике, најбољи фиклм је "Са подножја брда", у режији Јане Пољаруш, Тамаре Цоцорије и Константина Кутеева (Русија). Награду, диптих са иконом св.Саве уручила је заменик градоначелника Весна Лазаревић.

    4

  За најбољи документарни филм проглашен је " Косово: хришћанство у опасности", редитеља Арно Гујона ( Француска ). Награда је, диптих са иконом Василија Острошког.

    5

  "Са подножја брда", освојио је још једну титулу и то - за најбољи играни филм, чиме је заслужио награду, диптих са иконом св. Николаја Чудотворца.

    6

  Гран при Фестивала припао је филмском остварењу " Сведоци љубави" редитељке Наталије Гугујеве, Рускиње. Тиме је стечено право на награду, диптих са иконом св. Кнеза  Лазара.

   

  Град Крушевац и Културни центар доделили су Захвалнице украјинском ТВ каналу " Интер" и режисерима филма "Бомбе од којих је плануо свет", Ани Безљуднаји и Антону Никитину.

    7

  Захвалницу је доделила и Међуокружна организација слепих и то режисеру Владимиру Тјуљкину за филм "13 километара".

   

  Фестивал је званично затворио директор Филип Кудрјашов.

   

  У уметничком програму учествовао је дечји хор КЦК под управом Виолете Јовановске и руска певачица Олга Масаљска.

  8

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid