Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Наши урбанисти освојили награде

  Ел. пошта Штампа
  1 На  27. Међународном салону урбанизма, који традиционално организује професионално Удружење урбаниста Србије, и то 8. новембра, на светски Дан урбанизма, наши урбанисти су добили Другу награду и Признање. 

  План детаљне регулације „Спортско рекреативног центра Расина“ у Крушевцу који је урадило наше Јавно предузеће за урбанизам и пројектовање Крушевац добило је Признање у категорији Планови детаљне регулације у конкуренцији 32 рада. Руководиоци израде овог урбанистичког плана су архитекте Гордана Недељковић и Лидија Богићевић.

  Sportsko-ekreativni_centar_PANO

  Промо филм о овом пројекту можете погледати овде, а текстуални део плана СРЦ "Расина" можете прочитати овде. О успеху крушевачких урбаниста у пројекту СРЦ "Расина" можете прочитати и на порталу Е-капија.  

   

    2

   

  6

   

  3

  Урбанистички пројекат комплекса фабрике HENKEL SRBIJA д.о.о. у Крушевцу који је урадило привредно друштво „ПАРАДИГМА“, д.о.о. из Крушевца добио је вредну Другу награду у категорији Урбанистички пројекти и реализације. Руководилац израде био је архитекта Мирослав Петровић.

  4

   

  5

   

  На Салону је изложено укупно 132 рада, а у оквиру ове категорије било је кандидовано 25 радова. Исто урбанистичко предузеће на Салону има изложен и Урбанистички пројекат за комплекс фабрике COOPERTIRES д.о.о. у Крушевцу.

   

  „Бројност и квалитет презентованог садржаја указују на позитивне тенденције у овој области,“ изјавио је Председник удружења урбаниста Србије др Александар Јевтић на отварању Салона.

   

  Целокупна или делимична поставка Салона презентује се у градовима покровитељима и другим градовима у земљи и иностранству, па тако можемо очекивати да радове видимо и непосредно у нашем граду.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid