Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Пријем за „Змајеве“

  Ел. пошта Штампа

  1 Крушевачки бадминтон клуб „Змајеви“, у последњих годину дана је постигао велике резултате на спортским такмичењима. То је био повод данашњег пријема у Кабинету градоначелника. Тренера Драгана Антића са члановима клуба примили су градоначелник Јасмина Палуровић и помоћник за спорт Предраг Миленковић.

  Велики је број награда који бадминтон клуб „Змајеви“ сврстава у најтрофејније крушевачке спортске клубове.

   

  На јуниорском државном првенству освајачи су 21 медаље – 9 златних, 5 сребрних и 7 бронзаних. Титулу државних првака у овој конкуренцији стекли су: Сергеј Лукић, Марија Судимац, Сара Лончар и Лана Павловић.

   

  На државном сениорском индивидуалном првенству, добитници су чак 5 златних медаља, 4 сребрне и 3 бронзане. Сениорски државни прваци су Марија Судимац, Лука Милић и Сара Лончар.

  2

  У категорији сениора, окитили су се са 5 одличја, а боје Србије која је екипно освојила треће место, бранили су Лука Милић, Марија Судимац, Сара Лончар и Наташа Павловић.

   

  На Балканијади у категорији до 17 година, поново су се окитили са 5 медаља, од тога са две златне, а Сергеј, Марија и Сара били су део репрезентације Србије која је у екипној конкуренцији освојила највише признање, златну медаљу.

   

  За младе до 17 година  на европској ранг листи, Крушевљанка Марија Судимац је најбоље пласирана српска такмичарка у синглу и друга у дублу и добитник прве сениорске медаље на међународним турнирима – 3.место у мешовитим паровима.

   

  Бројна су признања која илуструју квалитет клуба и мотивишу младе да се определе за овај, до сада недовољно афирмисан спорт. У њихову биографију укупно је уписано преко 50 медаља које су чланови освојили на европским куповима и турнирима млађих и старијих пионира и кадета, што говори у прилог чињеници да бадминтон клуб „ Змајеви“ има и респектабилну међународну репутацију.

   

  Осим рада, ентузијазма и воље младих људи на челу са тренером Драганом Антић, велику подршку клубу даје Град, што је потврдила и градоначелник Јасмина Палуровић, као и Спортски савез и Бадминтон савез Србије.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid