Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Крушевачко позориште овенчано наградама

  Ел. пошта Штампа
  1

  Представа Крушевачког позоришта „Звонар Богородичине цркве“ освојила је три награде на 11.Фестивалу професионалних позоришта Србије „Мали Јоаким“, који се одржао прошлог месеца у Ужицу. Тим поводом, градоначелник Јасмина Палуровић приредила је пријем за управника Бранислава Недића, глумце Дејана Тончића и Јелену Вукићевић и продуцента Бојана Ћетковића.

  Лауреати су Дејан Тончић за глумачко остварење за улогу Квазимода, Бата Златковић за ауторску музику и Зоран Лозанчић за сценографију.

  Улога Квазимода једна је од најдражих и најзначајнијих које је остварио глумац Дејан Тончић, а до сада се може похвалити са више од 10 награда у рангу глумачких остварења.

  2

  Управник позоришта Бранислав Недић нагласио је да су три награде на „Малом Јоакиму“ још једна потврда квалитетног рада, добре репертоарске политике, избора глумаца и концептуалног приступа.

   

  Даљи „живот“ представе везан је не само за сцену Крушевачког позоришта, већ и за приказ широм Србије, а први град који ће имати прилику да угости награђене крушевачке глумце је Стара Пазова. Подсетимо, претпремијера „Звонара Богородичине цркве“ изведена је 25. јуна у оквиру манифестације „Видовдан 2018.“.

  3

  Пријем у Кабинету био је прилика за подсећање на још две вредне награде које су отишле у руке глумица Крушевачког позоришта. Ради се о представи „ Кабаре Ајде бре“  и Специјалним признањима за Јелену Вукићевић и Марију Пантин. Осим тога, На Фестивалу дуодраме у Тополи, у конкуренцији 6 позоришта, поред глумачких награда, за најбољу представу проглашено је управо ово позоришно остварење.

  Пријему је присуствовао и градски већник Момир Драгићевић.

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid