Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Удружење пчелара донирало мед

  Ел. пошта Штампа

  1 Представници Удружења пчелара „др Богољуб Константиновић“ из Крушевца, данас су донирали 26 тегли меда Центру за особе са инвалидитетом и Дому за децу „Јефимија“. Пријем у Мозаик сали приредила је градоначелник Јасмина Палуровић, а присуствовали су заменик председника и секретар Удружења пчелара Миодраг Бучић и Миладин Марковић, као и штићеници Дома за децу „Јефимија“ и Центра за особе с инвалидитетом.

  Удружење пчелара „др Богољуб Константиновић“ основано је давне 1899. године. Броји до 200 чланова који поседују око 12 000 кошница, а приноси меда су променљиви и крећу се од 5 до 200 тона на годишњем нивоу. Просечна старост чланства је 58 година уз привлачење и млађе популације током последњег периода, а учешће жена је на нивоу од само 4%. Према броју чланова и успеху који остварују у Србији су рангирани од 3. до 5. места.

  2

  Хуманитарну акцију даривања спроводе традиционално, а количина зависи од „бербе“ односно убраног меда.

  3

   

  4

  Пчелари су се током данашњег пријема захвалили Градоначелници на сарадњи с обзиром да су уз помоћ Града ове године организовали 31. Изложбу меда, пчеларства и пчелињих производа.

  5

  Према речима помоћника градоначелника за пољопривреду Марка Милојевића, буџетски Фонд за пољопривреду одвојио је 5 милиона динара више за наредну годину у односу на овогодишњи износ, што ће омогућити и пчеларима да се укључе у расподелу средстава у зависности од пројеката којима ће аплицирати.

  6

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid