Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Пријем за награђене ђаке - кулинаре

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом освојеног првог места на такмичењу у области гастрономије недавно одржаном на београдском сајму, под називом „Етно храна и пиће 2018.“, данас је градоначелник Јасмина Палуровић приредила пријем за ђаке одељења I/10, који похађају Хемијско–технолошку школу у Крушевцу, иначе најбоље одељење ове школе.

  Ученици куварског смера, предвођени професором Гораном Кузмановићем, већ низ година нижу успехе на најеминентнијим гастрономским такмичењима. Овогодишња награда и пехар добијен тим поводом, круна је марљивог и стрпљивог рада, па није ни случајно да већ пети пут заредом завршава у рукама полазника ове школе и професора Кузмановића.

  2

  И сада су доказали да су најбољи у свим дисциплинама, а било их је укупно 12. Власници титуле свеукупног добитника нису је случајно заслужили. Показали су своје вештине и машту у декорацијама торти, прављењу ситних колача, сланих пецива, канапеа, мафина, али и поврћа, предјела и других сланих креација.

  3

  За само неколико месеци од уписа у средњу школу, савладали су потребна знања. Осим тога, како су сами рекли, за кулинарске чаролије потребна је љубав, а онда успех неизоставно долази.

  4

  Уз честитке на освојеној награди и жељу за даљим успехом, градоначелник Јасмина Палуровић  изјавила је да је то најлепши начин представљања града и промоције успешних, младих људи.

  5

  Такође, професор Кузмановић и његови ученици изразили су задовољство чињеницом да Град то препознаје и даје подршку, што им је само подстрек за даљи рад.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid