Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Свечана академија Центра МО за локалну самоуправу

  Ел. пошта Штампа
  1

  У Крушевачком позоришту одржана је свечана академија Центра министарства одбране за локалну самоуправу - Крушевац, којој су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић,председник Скупштине Живојин Милорадовић, начелник Расинског округа Бранислав Весић, начелник Управе за обавезе одбране пуковник Драган Котарлић, командант Расинске бригаде пуковник Раде Рњаковић, Његово Преосвештенство епископ Крушевачке епархијегосподин Давид и бројни други гости и сарадници Центра.


  Званице је поздравио начелник Центра министарства одбране - Крушевац, потпуковник Мане Наранчић.

   

  5

  Овај Центар као територијални орган Министарства одбране везан је, организационо и функционално за Управу Регионалног центра МО Ниш.Територија надлежности обухвата 6 општина Округа и обавља послове који се односе на организовање и реализацију планирања одбране и припрема за одбрану, војне, радне и материјалне обавезе, реализацију планова попуне људством и покретним средствима, решавање управних поступака и друге послове.

    2

   

  3

  Током 2018., Центар је остварио изузетну сарадњу са лицима и субјектима планирања одбране, а тим поводом Војну повељу са знаком МО, добио је начелник Управе за обавезе одбране, пуковник Драган Котарлић,као и начелник за буџет и финансије пуковник Милун Милуновић, Одељење за ванредне ситуације Крушевац, млекара ЕКОМЛЕК из Каоника, ЈП "Србијашуме" - Шумско газдинство  Крушевац, Специјална болница Рибарска Бања, Културни центар, Фото "Груја", Ивица Марић и пензионисани припадник Центра МО Крушевац Ана Пешут.

   

  У име награђених, скупу се обратио начелник Управе за обавезе одбране, пуковник Драган Котарлић, а говорили су и епископ Крушевачке епархије господин Давид и градоначелник Јасмина Палуровић. Она је истакла изузетну сарадњу са представницима МО и Војске Србије у реализацији свих задатака који доприносе јачању одбрамбених капацитета. "МО и Војска Србије представљају један компактан, стабилан и функционалан систем, способан за извршавање постављених задатака. Наша је обавеза да тај систем унапредимо и учинимо га још бољим и функционалнијим".

    7

   

  6

   

   

  На пригодној свечаности додељене су и Захвалнице и значке за добровољно служење војног рока.

    8

   

  10


  У уметничком програму учествовали су црквени хор "Свети кнез Лазар" и фолклорни ансамбл "Лазарица".

  9

   

  4

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid