Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  63. акција "Треће дете"

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada У Мозаик сали, данас је одржана 63. акција „Треће дете“ у организацији Градске управе и Комисије за спровођење мера и активности популационе политике града Крушевца.

  Свечаности су присуствовали начелник Расинског управно округа Бранислав Весић, председник Скупштине града Крушевца Живојин Милорадовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, помоћници градоначелника Оливера Дреновац и Предраг Миленковић, заменик начелника Градске управе Драгица Бојковић........

   

  1

  Традиционална акција у оквиру које се додељују поклон честитке за треће, четврто и пето дете у породици одржава се два пута годишње и  једна је од мера поспешивања наталитета, што је иначе приоритет града Крушевца. Истовремено и симболична материјална подршка родитељима који су се одлучили на више од двоје деце.

  2

  У периоду од 15. јуна до 15. децембра текуће године рођено је 51 дете (треће, четврто и пето у породици). Дакле, за ове сврхе издвојено је укупно 408.000 динара, а појединачна поклон честитка је у вредности од 8.000 динара.

   

  Малишанима и њиховим родитељима се данас на свечаности обратила градоначелник Јасмина Палуровић која је уз честитке за Новогодишње и Божићње празнике рекла : „ Нашој деци желим да буду здрава и срећна, а ми одрасли ћемо их подржавати у њиховом одрастању  и трудићемо се да им пружимо квалитетно детињство испуњено љубављу, разумевањем и поштовањем“.

  3

  У складу са тим и град Крушевац чини све како би материјално али и кроз различите врсте подршке помогао младим брачним паровима и онима који тек планирају породицу да реализују своје планове уз максималну помоћ локалне самоуправе. Као неке од мера могу се издвојити: једнократно новчано давање за покушај вантелесне оплодње, поклон честитка за прве бебе рођене 1. јануара и за новорођенчад током целе године, новчана помоћ за треће, четврто и пето дете у породици, поклон за ђаке прваке и за породице са више ђака, помоћ незапосленим породиљама и др.

  4

   

  5

   

  6

   

  Новчане ваучере уручили су градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе Зорица Јовановић и директор Центра за социјални рад Слађана Чабрић.

  У програму су учествовали плесни студио „Фелићита“ и малишани вртића „Вук Караџић“, у оквиру ПУ „Ната Вељковић“.

   

  7

  8

  9

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid