Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  4. Крушевачки Generali полумаратон

  Ел. пошта Штампа
  3

  У Градској управи данас је одржана конференција за новинаре коју је отворила Јасмина Палуровић, градоначелник Града Крушевца и најавила одржавање 4. Крушевачког Generali полумаратона и Државног првенства на 10 км.

  Она је поздравила и госта, Слободана Бранковића, директора Атлетског савеза Србије и потпредседника Балканске атлетске федерације. „Задовољство ми је што је господин Бранковић данас са нама што подржава и прати атлетику у нашем граду на задовољство такмичара и љубитеља овог спорта“.

   

  Слободан Бранковић је, обраћајући се медијима, рекао да увек има леп повод да дође у Крушевац: “У последњих пет година  смо успешно сарађивали и доста заједнички урадили. Крушевац је добио лепу атлетску стазу и стадион и постао прави град „краљице спортова“ - атлетике“. Нагласио  је да ћемо и даље наставити нашу добру сарадњу и подићи је и на виши ниво, а све у интересу грађана, посебно младих, и њиховом здравом животу кроз учешће у спортским активностима.

  1

  Јасмина Палуровић, градоначелник Града Крушевца се захвалила госту и најавила да ће о детаљима ове спортске манифестације говорити председник Атлетско-рекреативног клуба „Маратонац“ Сениша Гашић и крушевачки маратонац Ненад Живковић.

   

  Сениша Гашић је рекао да ће се 4. Крушевачки Generali полумаратоно држати у недељу 17. марта 2019. године, са почетком у 12:00 сати. Организатор је АРК „Маратонац, а покровитељ манифестације је ГрадКрушевац, уз подршку локалних јавних предузећа и установа. И ове године ангажовани су волонтери из Црвеног крста и  волонтери-ученици из Медицинске школе и Прве техничке школе - саобраћајног смера и извиђачи.

   

  „За полумаратонску и трку на 10 км до сада је стигло 936 пријава, из седам земаља (Македонија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска, Немачка, САД и Србија). Ово је ракордaн број учесника у односу на раније године. Оно што је посебно значајно за промоцију Крушевца, као градa спорта, је одржавање Државног првенства на 10 км у организацији Атлетског савеза Србије. За сада је пријављено 65 атлетичара који ће трчати на сертификованој стази“, изјавио је председник АРК „Маратонац“ Сениша Гашић.

   

  Поред такмичарских трка  - полумаратона на 21,1 км и трке на 10км, биће и 2 ревијалне трке - трка задовољства на 5 км и трка под називом „Дечјио смех“ која ће почети у 11 сати . Трка за најмлађе „Дечји осмех“ је прошле године окупила око 100 такмичара, а у недељу се очекује учешће 400 предшколаца ПУ „Ната Вељковић“ у пратњи васпитача и деца првог и другог разреда основне школе у пратњи родитеља.  Трчи се деоница од Трга косовских јунака па до позоришта.

   

  Главна улица биће затворена за саобраћај у суботу од 18 сати до недеље до 18 сати. Очекује се да ће у недељу, у свим тркама, узети учешће око 2000 тркача.

   

  2

  Крушевачки фаворит Ненад Живковић, који је уједно и секретар АРК „Маратонац“, у недељу ће учествовати у полумаратону. „Надам се да сам спреман да оборим прошлогодишњи рекорд Хариса Ајдаревића“, рекао је Живковић и најавио учешће  у маратону, на трци у Румунији у априлу ове године, на позив организатора, због добрих резултата које је постигао.

   

  С обзиром на међународни карактер манифестације, за све учеснике биће организовани и пратећи садржаји.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid