Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Изложба штићеника ВП дома

  Ел. пошта Штампа
  1

  Данас је управник ВП Дома, Милош Ристић у Крушевачком позоришту отворио изложбу ликовних и ручних радова својих штићеника.

   

   

  Отварању изложбе су испред локалне самоуправе присуствовали Јасмина Палуровић, градоначелник Града Крушевца и Живојин Милорадовић, председник Скупштине Града Крушевца, као и  Бранислав Весић, начелник Расинског управног округа, Предраг Вукићевић, директор Регионалне привредне коморе Крушевац, директори јавних предузећа и установа. Испред Министарства правде - Управе за извршење кривичних санкција присуствовао је Иван Мијаиловић, бивши управник ове установе.

  3

  Управник, Милош Ристић се захвалио присутнима на подршци и помоћи коју пружају установи. „Захваљујући труду и раду бившег управника, свих запослених и штићеника Дома, настављамо позитивну праксу и учешће у културно- уметничким и хуманитарним манифестацијама. Данашњу изложбу ликовних радова „Јуче, данас, сутра“ припремили су штићеници Сликарског атељеа  ВП Дома  уз помоћ инструктора Зорана Стојковића- Краша. У оквиру рада женског одељења формирана је радионица ручних радова (накит, декупаж, хеклање, квилинг) и овом приликом су изложени радови који показују креативност и маштовитост аутора“- рекао је Ристић.

  2

  Бивши управник ВП Дома, Иван Мијаиловић се захвалио посетиоцима изложбе, колективу ВП Дома  и посебно штићеницима, који су најзаслужнији за ову изложбу. „Ова установа се бави ресоцијализацијом и преваспитањем, радом са младим људима који се у једном тренутку свог живота нису најбоље снашли. На нама је да им покажемо нове правце у животу, да се искажу кроз уметност, као бренд који смо створили у Дому. Ово је још једна у низу изложби која бројем радова и квалитетом потврђује оправданост уметничког рада у установи попут ове. Верујем у наше штићенике и надам се да ће створити своје породице и да ће њихова деца бити боља од нас“.

  4

  Препознавање и подстицање скривених вештина и талената  код штићеника представља значајан моменат за преваспитавање младих људи. Изложба је прилика да се  искажу на један креативан начин и преусмере своје понашање у друштвено прихватљиве токове.

  5

   

  6

   

  7

   

  8

   

  9

   

  Кратким програмом представили су се и чланови Драмске секције ВП Дома.

   

  11

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid