Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обележено 20 година од НАТО агресије на СР Југославију

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом Дана сећања на страдале у НАТО агресији на Савезну Републику Југославију, данас је у касарни „Расина“ у Паруновцу одржан парастос, комеморативни скуп и положени венци на Споменик браниоцима отаџбине. У име града, венац је положила градоначелник Јасмина Палуровић.

  Дана 24.марта 1999. године, отпочело је НАТО бомбардовање на СРЈ, нападом на Косово и Метохију, у акцији званој „Милосрдни анђео“. Од тада, сваке године, у свим командама, јединицама и установама Војске Србије, на данашњи дан, одржавају се комеморативни скупови, уз полагање венаца.


  У касарни „Расина“, венце су положили: делегација Војске Србије – гарнизон Крушевац, градоначелник Јасмина Палуровић,  начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, Војни пензионери, Савез резервних војних старешина, СУБНОР, делегација Ратних војних инвалида, Коло српских сестара, Удружење „Градитељи мира“, Удружење за неговање слободарских традцција, Одред извиђача Крушевац, Ветерани  125. моторизоване бригаде породице и пријатељи и др.

  2

   

  3

   

  4

   

  5

   

  6

   

  7

   

  8

   

  9

   

  10

   

  11

   

  12

   

  13

   

  14

   

  15

   

  16

   

  Након парастоса, који су обавили свештеници Крушевачке епархије, одржан је Комеморативни скуп, на коме се обратио командант Гарнизона пуковник Раде Рњаковић, који је између осталог рекао: „Данашњи дан – Дан сећања на оне који више нису међу нама, нека буде надахнуће садашњим и будућим генерацијама, како се брани слобода отаџбине, као и опомена свима онима који се усуде да нам угасе огњишта, покушају да нас протерају са кућног прага и избришу наше историјско памћење“.

    18

  Пригодан културно-уметнички програм припремио је Културни центар Крушевац, а наступили су ученици музичке школе „Стеван Христић“ и Етно ансамбл „Лазарице“.

  20

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid