Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Побољшање електро-енергетске мреже у М. Шиљеговцу и Дворану

  Ел. пошта Штампа
  1

  Осим путне инфраструктуре, Град Крушевац интензивно ради и на другим пољима унапређења живота грађана на сеоском подручју. Градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић и шеф Службе месних заједница Никола Филиповић, обишли су данас радове на постављању трафо станица у Малом Шиљеговцу.

   

   И већ пре наступајуће грађевинске сезоне, ЈП ЕПС – огранак Крушевац, завршило је реконструкцију нисконапонске мреже у насељеним местима Здравиње, Мали Купци и Мали Шиљеговац у вредности од 11,5 милиона динара.

   

  Изграђене су и три нове стубно - бетонске трафо станице и то две у Малом Шиљеговцу и једна у Дворану. Такође су изграђени ( или је изградња у току ) и прикључни далеководи  за ове трафо станице.

  2

  Вредност инвестиције у Малом Шиљеговцу је 6,8 милиона динара, а у Дворану 4,5.

   

  „Реализација ових активности практично значи боље снабдевање електричном енергијом мештана Малог Шиљеговца и Дворана (око 80 домаћинстава)“, нагласила је градоначелник Јасмина Палуровић, „а у циљу модернизације и дугорочније одрживости и функционалности, вршиће се и замена постојећих дрвених стубова, бетонским. До сад је замењено око 800, а планира се још око 1500“.

   

  Координатор дистрибутивног подручја Краљево Саша Стефановић најавио је велики и дуго очекивани пројекат повезивања трафо станица Крушевац 1 и Крушевац 3, путем 110 кВ кабла, што ће омогућити сигурност и поузданост снабдевања читавог града. У ред веома значајних инвестиција спада и донација ЕУ од чак милион евра, намењена пројекту даљинског управљања.

  3

  У овој години, у плану је и изградња кабловског вода 10 Кв за Јастребац у вредности од преко 8 милиона динара, замена изолације на критичним далеководима у вредности од преко 12 милиона динара, као и изградња трафо станица у Лазарици, Мудраковцу, Старом аеродрому, Падежу, Себечевцу, Крвавици, Мајдеву, Кукљину и др. насељеним местима.

   

  План ЕД Крушевац за ову годину је реконструкција мреже у укупној вредности од преко 120 милиона динара.

  Према речима градоначелника Јасмине Палуровић, према динамици и обиму послова у овој области, прати се План развоја града.

  4

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid