Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Потписан Споразум о јавним радовима

  Ел. пошта Штампа
  1

  У Кабинету градоначелника, данас је потписан Споразум између Националне службе запошљавања – Филијала Крушевац и Града Крушевца, а који се односи на учешће Града у реализацији мера активне политике запошљавања (јавни радови) предвиђених Локалним акционим планом запошљавања за 2019.годину. Споразум су потписали градоначелник Јасмина Палуровић и директор крушевачке Филијале НСЗ, Предраг Марковић, уз присуство председника Скупштине Живојина Милорадовића.

   

  У ове сврхе, из буџета Града обезбеђена су средства у износу од 4 милиона динара, нагласила је градоначелник Јасмина Палуровић.

  2

  У конкретном случају, програм јавних радова намењен је радном ангажовању теже запошљивих лица и незапослених у стању социјалне потребе, ради остваривања одређеног друштвеног интереса. Јавни рад спроводи послодавац кога одређује НСЗ на основу јавног конкурса, а потребно је да у програм укључи незапослена лица из свих категорија теже запошљивих, а у складу са потребама тржишта рада.

  3

  Радно се ангажује најмање 5 лица, максимална дужина трајања јавног рада је 4 месеца, а јавни радови се могу спроводити у областима социјалне заштите и хуманитарног рада, одржавања и обнављања јавне инфраструктуре, одржавања и заштите животне средине и природе.

  Средства су намењена за исплату накнаде радника у висини до 22 000 динара и послодавцу за накнаду трошкова спровођења јавних радова и обуке.

  4

  Председник Филијале Крушевац – НСЗ Предраг Марковић је рекао да сарадња са Градом у овој области датира већ 10 година и  најавио током наредног месеца одлуку ресорног министарства о суфинансирању програма предвиђених ЛАПЗ.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid