Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Састанак Савета за родну равноправност

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada

  Данас  je одржан  састанак Савета за родну равноправност са чланицама, одборницама и грађанкама нашег града. Састанак су водиле председница Савета за родну равноправност Мирела Ралић, градоначелица Јамина Палуровић и заменица градоначелника Весна Лазаревић.

   

  Велики број жена подржао је овај Савет и састанак. На састанку је било речи о резултатима рада Савета и града на подизању родне равноправности путем реализација активности из Локалног акционог плана за родну равноправност.

  1

  Крушевац је један од ретких градова у Србији који има градоначелника и заменика градоначелника жену, преко 30%

  одборница у Скупштини града и у  великом броју предузећа и установа жене на руководећим местима.

  2

  У наредном периоду град ће уложити напоре да и у Саветима Месних заједница буде више жена које ће сигурно допринети унапређењу својих локалних заједница.

  3

  На састанку су и директорке предузећа и установа града представиле резултате рада и поделиле своја искуства са осталим учесницама састанка.

  4

  Учеснице су кроз дискусију и питања могле да учествују у раду, а на крају састанка је дата подршка напорима града да своје циљеве на пољу родне равноправности и реализује, као и спремност свих учесница да у томе помогну.

  5

  На самом крају састанку, више од 100 жена које су присуствовале овом састанку, једногласно су осудиле сваки вид насиља уопште, а посебно према женама.

  6

  На састанку је поручено да се проблеми решавају конкретним разговором, а не претњама и уценама.

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid