Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Почело такмичење села

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada Такмичење села града Крушевца, 46. по реду, почело је вечерас у Дому културе у Жабару. Месну заједницу Жабаре која се прва представља, чине осим овог села, још и Треботин и Мала Врбница, а част да буде први домаћин ове традиционалне манифестације, припала јој је због титуле прошлогодишњег лауреата.
  Такмичење села града Крушевца, најстарија је манифестација, некада КПЗ, а сада ККЦ.
  Ове године, за такмичење се пријавило 18 месних заједница, односно 46 села са територије града.
  Петочлани жири их оцењује у областима: култура, образовање и васпитање, пољопривредна производња, инфраструктура и изградња села и екологија.
  Традиционалну манифестацију отворила је градоначелник Јасмина Палуровић: "Град Крушевац, велика средства која издваја из буџета, али и значајне финансијске износе које обезбеђује Република, односно ресорна министарства, улаже у инфраструктуру, како у граду, тако и на сеоском подручју.Такође и у реконструкцију школских објеката, Домова културе, спортских објеката, амбуланти... Циљ нам је да изједначимо услове за живот колико год је то могуће и пружимо много разлога младима да остану у својим селима, развијају их и унапређују."
  Као један вид подршке је и покровитељство ове манифестације која представља села нашег подручја, за шта је обезбеђено милион динара.
  У оквиру вечерашњег колаж програма, МЗ Жабаре представила је своје аматерско стваралаштво на најбољи начин, песмом, глумом, музиком и игром...
  Сутра се представља МЗ Велика Ломница, а крај манифестације је 9. јуна у оквиру Видовданских свечаности.
  Најбоља месна заједница стиче право учешћа на Окружној смотри такмичења села која ће бити одржана у варваринском селу Бошњане.
   

  naled_bfm

  skgo
  usaid