Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Међународни конгрес "Карнеф 2019."

  Ел. пошта Штампа
  1 У Рибарској Бањи, вечерас је отворен 4.међународни Конгрес кардио - нефрологије и хипертензије КАРНЕФ 2019, који ће трајати до 19.маја.Организатор је Удружење за кардио - нефрологију Србије. Основна тема овогодишњег научног скупа је " Удружене болести срца и бубрега, са аспекта њиховог узрока, дијагностике, лечења и превенције".
  Удружење за кардио нефрологију Србије и  скупови које организује имају високу репутацију у научном свету, што је потврђено и присуством бројних иностраних лекара, са међународним угледом и признатом стручношћу у научним круговима. Тим предавача је мултидисциплинаран и састављен од: кардиолога, нефролога, ендикринолога, пулмолога, васкуларних и кардио хирурга, клиничких фармаколога, патофизиолога, биохемичара, хемичара и биолога.
  Учеснике је поздравила градоначелник Јасмина Палуровић: "Одржавање оваквог скупа у нашој средини је знак да смо препознати као град са потенцијалима у овој области, али и као добри домаћини и партнери у свим питањима од значаја за здравље наших суграђана.Захваљујући овом међународном Конгресу, нашим здравственим радницима је пружена прилика да добију врхунска знања и едукацију у овој области. То ће свакако утицати на унапређење њиховог свакодневног рада и помоћи бољем лечењу пацијената, што је и примарни циљ здравствене заштите."
  Обратила се и директор Опште болнице Крушевац др Весна Стевић Гајић, као суорганизатор скупа.
  На Конгресу ће учествовати 50 предавача, а о његовом међународном значају, у име Европске асоцијације за нефрологију, говорио је др Лука ди Луло.
  По традицији, Удружење за кардио - нефрологију Србије, стално прати научну ангажованост својих чланова, што се огледа у радовима из ове области који се публикују у страним часописима. Такође, Удружење прати и ангажованост појединца на овом пољу.
  Председница Удружења за кардио - нефрологију Србије проф. др Соња Раденковић уручила је плакету, повеље и зхвалнице.
  Захвалнице су добиле установе: Туристичка организација, Културни центар и Српско - лекарско друштво, Повеља је припала Специјалној болници Рибарска Бања, Специјална повеља -  Општој  болници Крушевац, а  Плакету је заслужио Град Крушевац.
  У културно уметничком програму учествовало је КУД " 14.октобар" и оперски уметник Павле Панин.
   

  naled_bfm

  skgo
  usaid