Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Републичко такмичење Еко квиза „Прљаво или чисто - није исто“

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Пројекат Немачке развојне сарадње – ГИЗ „Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)” у партнерству са Министарством заштите животне средине, а у сарадњи са 17 локалних самоуправа спроводи активности у истим које су усмерене на унапређење система управљања отпадом на локалном нивоу.

  Како без информисаних грађана нема истинског унапређења у овој области, а рад са децом је веома значајан, једна од активности која се спроводи у локалним самоуправама које су укључене у пројекат је едукативно такмичење кроз квиз „Прљаво или чисто - није исто“. Квиз је намењен ученицима од петог до осмог разреда основних школа, а циљ је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и информисаности о рециклажи и екологији.

  IMG-671da88a2fa0cf011a1e2f16884b2c42-V

  Победник регионалног такмичења за Расински управни округ је била ОШ „Велизар Станковић Корчагин“ из Великог Шиљеговца  и они су учествовали на републичком такмичењу. Екипа ове школе у саставу  Лазар Гогић, Стефан Вукућевић, Матеј Гајић, Ђорђе Панић и наставница Јелена Цветковић освојили су треће место,  као и такмичари из Горњег Милановца који су имали исти број бодова.

  IMG-ba5b03de527bf694b2ffab4cd9183ca8-V

  Републичко такмичење је одржано 24.05.2019. године у Горњем Милановцу.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid